Nyhedsarkiv


Minde om krigen 1864
05-12-2013 af Dorte Meiling Nielsen
I 2014 er det 150 år siden, at Danmark tabte stort i slaget ved Dybbøl 1864 til det daværende Tyskland/Preussen. Det har PaperDreams markeret med en påklædningsdukke med titlen "Tro, håb og kærlighed". Se den under Påklædningsdukker - fiktive historiske personer.

Kierkegaard - til lykke!
03-05-2013 af Dorte Meiling Nielsen
I anledning af Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag har PaperDreams lavet en udgave af ham som påklædningsdukke i collagestil med dragter, som repræsenterer nogle af de typer, han beskriver.

03-05-2013 af Dorte Me

Dronning Margrethe I
03-05-2013 af Dorte Meiling Nielsen
Dronning Margrethe I er nu klar som påklædningsdukke. Fås i A-4 format og som postkort. Se hende under "Påklædningsdukker" - "Virkelige historiske personer" og under "Kort" - "PD-kort".

Cirkus Arena
30-01-2013 af Dorte Meiling Nielsen
Snart starter cirkussæsonen igen! PaperDreams har skildret familiedynastiet bag Cirkus Arena gennem to påklædningsdukker af henholdsvis cirkusdirektør Benny Berdino og hans kone, Hanne. De to har dragter, der illustrerer hele familiens virke i cirkus. Se de to ark under "Påklædningsdukker" - "Diverse".

Arkene har været vist i det amerikanske påklædningsdukkeblad, "PaperDoll Studio" som for- og bagside.

Niels Ebbesen
24-05-2012 af Dorte Meiling Nielsen
Den danske helt Niels Ebbesen kan nu fås som påklædningsdukke. Han har både den rustning, som han er afbildet med på statuen i Randers og flere andre middelalderdragter. Find ham under Produkter - Påklædningsdukker - Virkelige historiske personer.

Nyt fra Tegneringen
18-04-2012 af Dorte Meiling Nielsen
Sidste nye produkt fra Tegneringen "Marijado" er Asta fra 1930'erne, som har tøj til alle årstider, til fest, til hverdag og til sport.

Se de to A-3 ark under kategorien "Påklædningsdukker" - "Tegnering Marijado".

10 års fødselsdag!
30-01-2012 af Dorte Meiling Nielsen
I anledning af at PaperDreams i år har eksisteret i 10 år som firma, vil alle der bestiller produkter få en lille gave som vedlægges bestillingen. Så skynd dig at bestille et eller flere produkter - og glæd dig til din overraskelsesgave!

For 100 år siden ...
16-11-2011 af Dorte Meiling Nielsen
PaperDreams har to nye ark med relation til perioden for ca. 100 år siden - omkring 1910 - et med haute couture mode og et med berømte kvinder fra perioden. Se begge ark (i A-3 format)under Påklædningsdukker, fiktive historiske personer.

Kronprinsesse Mary
24-10-2011 af Dorte Meiling Nielsen
Tegneringen Marijado har nu lavet en nutidig historisk person, nemlig kronprinsesse Mary. Der er 3 ark i A-3 format med mange af de dragter, som hun er set optræde i. Se produktet under Påklædningsdukker - Tegnering Marijado

Poiret
23-10-2011 af Dorte Meiling Nielsen
Nyt ark fra PaperDreams med en påklædningsdukke med dragter af den berømte franske haute couture designer, Paul Poiret, omkring 1910; fås i A-4 eller A-3 format. Se arket under Påklædningsdukker - Fiktive historiske personer.

Titanic
6/9/2011 af Dorte Meiling Nielsen
Det er 100 år siden, at "Titanic" blev søsat, og til næste år vil 100 året for den katastrofale jomfrusejlads utvivlsomt blive markeret. PaperDreams har fremstillet en påklædningsdukke, som viser, hvordan passagererne på henholdsvis 1., 2. og 3. klasse samt personalet så ud. Fås i A-3 eller A-4 format. Se den under Påklædningsdukker - Fiktive historiske personer.

Vikinger
12/15/2010 af Dorte Meiling Nielsen
PaperDreams har allerede vikingen Thor og vikingekvinden Freja. Nu er familien blevet forøget med børnene Bjørn og Gudrun (et A-4 ark) samt storesøster Sigrid (også et A-4 ark). Se begge ark under kategorien Påklædningsdukker - fiktive historiske personer.

Pas på - Piraterne kommer!
11/27/2010 af Dorte Meiling Nielsen
Til Statens Søfartshistoriske Museums aktuelle udstilling om pirater har PaperDreams fremstillet to A-3 ark med pirater fra historien, litteraturen og filmen - et med berømte mandlige og et med berømte kvindelige pirater. Finde dem under "Påklædningsdukker" - "Fiktive historiske personer".

Middelalderkvinde
8/4/2010 af Dorte Meiling Nielsen
En kvinde fra middelalderen med mange forskellige dragter, som repræsenterer de forskellige befolkningsgrupper i samfundet, fra bondekvinden til dronningen. Se hende under "Påklædningsdukker" - "Fiktive historiske personer". Fås både i A-3 og A-4 format.

"Jeg vil sjunge om en helt ....."
8/4/2010 af Dorte Meiling Nielsen
Den danske flåde fejrer i år 500 års jubilæum, og for PaperDreams var det naturligt at markere dette med en påklædningsdukke af Tordenskjold, Danmarks vel nok mest kendte søhelt. Se ham under "Påklædningsdukker" - "Virkelige historiske personer". Han fås både i A-3 og A-4 format og som postkort.

Næstved 875 jubilæum
7/16/2010 af Dorte Meiling Nielsen
Næstved fejrer 875 års fødselsdag, og det markerer PaperDreams selvfølgelig også - endda med to forskellige ark: et med kendte kvinder fra Næstveds historie og et med Næssi, dragen som er blevet børnekulturen i Næstveds maskot. Begge ark kan ses under kategorien Påklædningsdukker, diverse påklædningsdukker.

Mere Gøngehøvding
7/16/2010 af Dorte Meiling Nielsen
Svend Poulsen, Gøngehøvdingen, fejres i år, fordi det er 400 år siden han blev født. PaperDreams lancerede allerede sidste år Svend som påklædningsdukke, og han har været meget populær. Nu kan flere af figurerne fra historien fås som et helt hæfte i A-3 format. Se Svend sammen med Ib, Kulsoen, Frederik III og flere andre - i kategorien Påklædningsdukker, Virkelige historiske personer.

B.S. Ingemann og Lucie
11/1/2009 af Dorte Meiling Nielsen
Digteren Bernhard Severin Ingemann og hans hustru Lucie (f. Mandix)fås nu som påklædningsdukker. Du kan få dem begge samlet på et A-3 ark eller et postkort, eller du kan få dem hver for sig i A-4 format. Du finder dem under Produkter - Påklædningsdukker - Virkelige historiske personer, og postkortet under Produkter - Kort - PD-kort.

Gøngehøvdingen, Svend Poulsen 400 år
8/15/2009 af Dorte Meiling Nielsen
Til næste år er det 400 år siden, at Svend Poulsen, Gøngehøvdingen, blev født. Det bliver fejret i lokalområdet, og PaperDreams har i den anledning lavet Svend Gønge som påklædningsdukke. Han kan fås både i A-4 og A-3 format (se og bestil under Påklædningsdukker - Virkelige historiske personer) og som postkort (Kort - kort med påklædningsdukker).

Adel og borger, præster og bønder ......
7/18/2009 af Dorte Meiling Nielsen
De fire stænder - adelen, borgerskabet, præste- og bondestanden er repræsenteret med hver deres dragt i de to nye påklædningsdukker fra PaperDreams - Ludvig og Leonore. De to er på hver sit A-4 ark - se dem under "Fiktive historiske personer". Fås også som postkort - se under "PD-kort".

Carl Nielsen og Anne Marie
7/18/2009 af Dorte Meiling Nielsen
PaperDreams har til Carl Nielsen Museet i Odense fremstillet komponisten Carl Nielsen og hans hustru billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen som påklædningsdukker. De er på hver sit A-4 ark - se dem under "Virkelige historiske personer". De fås også som postkort - se under "PD-kort".

Det vilde Vesten
2/4/2009 af Dorte Meiling Nielsen
Her i efteråret fik PaperDreams publiceret et ark med påklædningsdukker som midteropslag i det flotte amerikanske dukkeblad "Contemporary Doll Collector". Arket viste tre familier fra "Det vilde Vesten" - en hvid, en sort og en indianerfamilie. Arket er i A-3 format og kan ses under Påklædningsdukker - Fiktive historiske personer. Der kan også fås tre yderligere A-3 ark med flere dragter til de tre familier. Se disse samme sted.

Darwin - 200 år
2/4/2009 af Dorte Meiling Nielsen
I år er det 200 år siden, at Charles Darwin blev født. Det fejres på en række museer over hele verden, og PaperDreams er selvfølgelig på pletten med en påklædningsdukke af Darwin med tre dragter og forskellige dyr - abe, skildpadde og finke.
Du finder ham som A-4 ark under Påklædningsdukker - Virkelige historiske personer og som postkort under Kort - PD-kort.

Hvem er Paula Fischer?
8/22/2008 af Dorte Meiling Nielsen
Paula Fischer er en almindelig pige fra 1920'ernes København. Figuren er inspireret af Paul Fischers malerier fra København i tyverne.
I september måned deltager mange museer i Golden Days festivalen, som i år har fokus på mellemkrigstiden. Det kan tænkes, at Paula Fischer dukker op i den forbindelse.
Hun tager også til USA, hvor hun får job som korpige på Broadway. Der findes derfor også et ark, hvor hun optræder i flotte dragter fra Ziegfeld revyerne. Se begge ark under Påklædningsdukker, fiktive historiske personer. Arkene er i A-3 format. Københavnerarket fås også som postkort.

Empirestil fra Tegneringen
7/21/2008 af Dorte Meiling Nielsen
Sidste nyt fra Tegneringen Marijado er Miss Adelaide Throkmorley, en ung pige fra starten af 1800-tallet med dragter i Empirestil, tegnet af de fem medlemmer af Tegneringen Mariajado. Sættet består af 3 A-4 ark. Se hende under Påklædningsdukker - Tegnering.

Kinesisk indflydelse
3/23/2008 af Dorte Meiling Nielsen
Kina har igennem århundreder fascineret europæerne, og den kinesiske indflydelse kan også spores i klædedragten - lige fra rokokoens fine silkestoffer til Maojakken. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har netop åbnet en udstilling om Kinas indflydelse på Europa, og det er til denne udstilling, at PaperDreams har skabt et ark med en påklædningsdukke, som viser den kinesiske inspiration i moden. Det er et flot stort ark i A-3 format, som kan ses under Påklædningsdukker, fiktive historiske personer.

Smuk japaner
3/23/2008 af Dorte Meiling Nielsen
Tegneringen Marijado har begået et af sine hidtil mest helstøbte ark med japaneren Jade, som er fra den tid, hvor de japanske kvinder gik med kimonoer i smukke stoffer og med meget tilbehør. Der er 3 A-4 ark, og de kan ses under Påklædningsdukker, Tegneringen Marijado.

Vikingerne kommer ......
2/21/2008 af Dorte Meiling Nielsen
Så er vikingerne også blevet til påklædningsdukker hos PaperDreams - to A-4 ark med henholdsvis en mand og en kvinde med tre dragter hver. Begge fås også som postkort.

Kalkmalerier som påklædningsdukker
1/11/2008 af Dorte Meiling Nielsen
Nu kan du få Adam og Eva i kalkmaleristil med tre forskellige sæt dragter - alle fra kendte kalkmalerier i danske kirker, f.eks. dansefrisen fra Ørslev Kirke; den lutspillende gris fra Vrå Kirke er også med. Tre charmerende A-4 ark.
Se dem under Produkter, påklædningsdukker, fiktive historiske personer.

Glimt af Nordjyllands historie
12/9/2007 af Dorte Meiling Nielsen
Se PaperDreams udgave af Nordjyllands historie i et hæfte med en mand og en kvinde, der viser glimt fra stenalder til IT-tidsalder. Mød bl.a. Stygge Krumpen på Børglum, Ingeborg Skeel på Voergård og tag med til selskab på Bangsbo.
Hæftet består af 4 ark, som er foldet til A-5 format, så der er ialt 16 sider. På den ene side er dragterne og på bagsiden af disse er der beskrivende tekster og fotos.
Se hæftet under Produkter - Påklædningsdukker - Fiktive historiske personer.

New look
12/9/2007 af Dorte Meiling Nielsen
PaperDreams kan lige nå at fejre 60 året for lanceringen af New look i 1947. Det sker med en model, der på catwalken præsenterer haute couture fra perioden 1947 - 57.
To A-4 ark med flotte dragter af kendte designere, bl.a. Dior. Se dem under Produkter - Påklædningsdukker - Fiktive historiske personer.

To hverdagspiger
9/5/2007 af Dorte Meiling Nielsen
PaperDreams' produkter tager ofte udgangspunkt i historien, men der skal også være plads til nutiden, og det er de to hverdagspiger eksempler på. Benedicte, en ung, lidt buttet pige, med smart tøj og Fru Marie Juliussen, en ældre dame, som også klæder sig fikst. Se dem begge under Produkter, Påklædningsdukker, Diverse påklædningsdukker.

Nyt fra tegneringen Marijado
8/29/2007 af Dorte Meiling Nielsen
Så er der igen et nyt produkt fra tegneringen Marijado, som nu består af fem personer. Alle har tegnet smukke dragter til Edwina, en kvinde fra den Edwardianske periode omkring 1910. Det er den elegante Jugendstil, der er fremherskende. Se Edwina og hendes tøj under Påklædningsdukker, Tegnering.

Nationaldragter eller folkedragter
8/27/2007 af Dorte Meiling Nielsen
PaperDreams lancerer et flot stort ark med udvalgte danske folkedragter eller nationaldragter. Arket er i A-3 format med en mand, en kvinde og et spædbarn. Der er dragter fra seks forskellige egne til de voksne, og barnet har dåbstøj. Se arket under Påklædningsdukker - fiktive historiske personer.

Frederik II og Sofie
6/27/2007 af Dorte Meiling Nielsen
Sidste år havde Kronborg Slot en udstilling, hvor de havde fået genskabt den kjole , som Frederik II's unge brud, Sofie, bar. Museumsbutikken ønskede at få Frederik og Sofie gengivet som påklædningsdukker, og selvfølgelig er kjolen med i PaperDreams' udgave. Det er Frederik II, der har fået Kronborg bygget, så parret har en tilknytning til stedet. Frederik og Sofie fås på hver sit A-4 ark og begge fås også som postkort. Se dem under påklædningsdukker, virkelige historiske personer og under kort, PD-kort.

Nefertite
6/17/2007 af Dorte Meiling Nielsen
Så er der nyt fra Tegneringen Marijado - en meget smuk Nefertite med dragter fra det gamle Ægypten og sågar også fra Kreta!
Se hende under Påklædningsdukker, Tegnering Marijado.

Industrikulturår
2/24/2007 af Dorte Meiling Nielsen
2007 er udnævnt til Industrikulturår. Det betyder, at en række museer vil sætte fokus på den industrielle udvikling og dens betydning. Det må selvfølgelig også markeres med påklædningsdukker. PaperDreams har derfor fremstillet en serie med en familie, bestående af far, mor, søn og datter. De har dragter, som illustrerer hvordan henholdsvis en arbejderfamilie og en fabrikantfamilie kunne se ud i fire forskellige perioder fra ca. 1885 - ca. 1965. De fåes alle både som A-4 ark og som postkort. Se dem under Påklædningsdukker, fiktive historiske personer og under Kort, kort med påklædningsdukker.

Der er også en påklædningsdukke, som illustrerer kvindearbejde i den industrielle periode. Hun fås ligeledes som både 1 A-4 ark og et postkort. Se det under samme kategorier som nævnt ovenfor.